blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG darkdragon
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Ktorú cestu si vyberieš ?
DarkDRAGON



Zopár anime recenzií, part 2
pridal DarkDRAGON 31.1. 2013 o 16:09



 

 

 

 

 

 

 

Another

 

 

 

 

Úvod


Horrorové anime, ktoré sa líši od ostatných a nenechá vás chladných až do konca. Svoje tempo si zachováva počas celého anime, kde záverečné rozuzlenie je priam šokujúce.

Ak ste zástancami krvavých horrorových anime, tak v tomto si nájdete svoje, lenže tu sa dodržiavajú iné pravidlá, niesu tu žiadny vrahovia ani monštra, len jedno veľke neznámo, ktoré zabíja svoje obete nepriamo. Štýl vrážd by som skôr pripísal k filmu – ( Nezvratný osud ), ak ste ho videli, určite budete vedieť kám teraz smerujem. Každá smrť má svoj zmysel, aj keď zo začiatku tomu nebudete chápať. Tvorí sa tu určitá postupnosť, ktorá bude gradovať počas dalších dielov tohto anime.

 

Dej


Všetko sa to začne, keď hlavný hrdina zvaný Sakakibara Kóiči sa presťahuje z veľkého mesta späť do dediny kde sa narodil. Už od začiatku má zvláštny pocit, že sa tam niečo deje. Spolužiaci v jeho triede si od neho držia odstup, neodpovedajú mu na jeho kľúčové otázky a snažia sa niečo ututlať. Jedného dňa stretne tajomnú spolužiačku (Misaku Mei), ktorá sa taktiež nachádza v jeho triede. Kedže sa chce o nej dozvedieť niečo viac, začne sa vypytovať, ale jeho spolužiaci budú tvrdiť, že niekto taký sa v ich triede nenachádza. Prichádza vážna otázka, existuje to dievča, alebo nie ? Počas pátrania sa spusti séria nevysvetliteľných úmrti, majú tieto úmrtia niečo spoločné, alebo sú to len náhody ?

 

Môj názor + Hodnotenie


Anime ako také, bolo svojim štýlom zaujímavé, po dlhej dobe niečo neočakávane a dokázalo si ma to omotať tak, aby som to dopozeral až do konca. Jediná nevýhoda bola v tom, že to roztiahli až príliš a niekedy ma až rozbolela hlava od neustálých kecačiek. Aj napriek tomu, že anime má len 12 epizód, niekedy sa mi stalo, že som bol duchom neprítomný a musel som si danú epizodu zopakovať, pretože moja hlava neuniesla toľko informácií naraz. Počkať sa oplatilo a posledné diely ma naozaj šokovali a vynahradili mi môj čas. Keď to zhrniem, anime sa mi páčilo svojou atmosférou a svojou nezvyčajnosťou má to očarilo, u mňa 8.5/10.

 

 

 

 

Shiki

 

 

 

 

Úvod


Atmosférické upírske anime, aj napriek tomu, že sa tu nedočkáte žiadnej šialenej akčnosti, má to jemné tempo a nikde sa nenáhli, ide pomali a kľudne až priam hypnotický, ako upír, ktorý vám chce vysať vašu sladkú krv.

Kto vie, aké to je, byť očarovaný upírom, kedže neexistujú ( možno ), tak sa to nedozvieme. Lenže toto dielo má niečo upírske priamo v sebe, ak vydržíte prvé časti, je pravdepodobnosť, že sa až do konca z toho očarovania nedostanete. Upozorňujem veľkým písmom, TOTO NIEJE AKČNÉ ANIME, aj napriek tomu, že posledné časti konečne rozpumpujú krv v tele, slúžia skôr ako studená sprcha, aby ste sa z toho okúzlenia dostali a zistili, že nastal koniec tohto anime.

 

Dej


V kľudnej dedinke zvanej Sotoba ( ja som si to často mýlil so Sobotou :D ), sa nasťahuje jednej noci, tajomná rodina, ktorá si nechala postaviť hrad na kopci pri dedine. Zvláštne je to, že tesne ešte pred ich príchodom sa v malej dedinke začali diať podivné úmrtia, ale po ich prisťahovaní sa nevysvetliteľné úmrtia ešte viac rozšírili. Populácia dediny sa odhaduje na 1500 obyvateľov, jedným zo zaujímavých obyvateľov je chlapec zvaný Natsuno Yuuki, ktorý sa presťahoval so svojou rodinou z Tokya do Sotoby. Aj napriek tomu, že to tam nenávidí, má tam svoju fanenku Megumi Shimizu, ktorá je do neho zamilovaná, až po uši. Kedže Natsuno je ignorant, nebude si ju všímať. Až jedného dňa sa Megumi vyberie pozrieť na tajomný hrad a už sa nevráti. Aj napriek tomu, že umrie, Natsuno si bude istý, že ho stále chodí navštevovať pred jeho okno a neustále ho pozoruje.Dedinský lekár zvaný Tošio Ozaki, nemôže prísť na to čo úmrtia spôsobuje, bude sa držať svojej teórie, že je to nový druh epidémie, ale vážne je to epidémia ? Alebo len prehliada skutočnosť, že sa v dedine začali diať veci mimo vysvetliteľných javov.

 

Môj názor + Hodnotenie


Anime som začal pozerať s priateľkou, kedže ona moc nieje na anime kde chýba akcia, dopozerala to so mnou až do konca. Kedže sme boli pekne navnadení, tak po každom diely sme chceli hneď vidieť ďalší. Trvalo nám to len 2 dni, anime má celkovo 22 epizód + 2 bonúsové epizódy. Nieje to ani moc romantické anime, asi z toho nechceli spraviť Twilight, což som celkom rád :D. Má to skvelú atmosféru a dobré sa to pozerá, vie vás to vtiahnuť do deja. Taktiež ako aj pri anime ( Another ), niekedy to tu preháňali tým, že veľa rozprávali a tých informácií bolo príliš veľa. Niekedy by človek aj očakával viac akcie, ale ako som už písal, žiadna akcia, žiadne super-schopnosti, no aj napriek tomu je to dobre. Akcia je až v posledných dieloch, kde sa to naozaj poriadne rozpumpuje a moja žízeň po krvi, bola aspoň na konci ukojená.  Moje hodnotenie je jasné, kedže si ma to udržalo až do konca a bavilo ma sa na to pozerať a to dokonca aj moju priateľku, tak tomu dávam 9/10.

 

 

 

 

 

FMP Fumoffu

 

 

 

 

Úvod


Komediálne anime s postavami z Full Metal Panic, akurát, že sa to viac odohráva v školskom prostredí a niesu tam roboti. Tvorcovia sa hnali pri fumoffu iným smerom a spravili z inak viac akčného-sci-fi anime Full Metal Panic, výbornú komediálnu záležitosť.

Kedže postavy si zanechali svoj charakter z originálu FMP je celkom sranda sa na nich pozerať v tejto komédií. Seržant Sousuke Sagara sa neustále správa, ako keby bol na bojovom poli a svojím vojenským výcvikom vie naháňať hrôzu všade okolo seba.

 

Dej


Sosuke Sagara má úlohu ochráňovať Kaname Chidori, pred možným nebezpečenstvom. Kedže ešte chodí na strednú školu, Sosuke nemá na výber, než ju navštevovať taktiež, aby mal Chidori neustále na očiach. Žiaľ Sosuke vidí všade a v každom hrozbu, tak to rieši troška šialenými spôsobmi. Nemá problém počas bežnej konverzácií, vpáliť niekomu medzi oči gumový projektil. Riešenie jeho situácií je všetko vyhodiť do vzduchu a strielať, až potom sa pýtať. Kedže jeho školská skrinka je špecialne zabezpečená, vie keď sa mu tam niekto hrabal, ovšem ako správny vojak si hneď myslí, že tam bola nastražená bomba. Namiesto toho, aby mu napadlo, že v skrinke môže byť ľúbostný dopis od jeho spolužiacky, radšej ju celu odpáli aj s polkou školi, aby sa uistil, že tam nieje bomba. Kedže narobí viac problémov než dobra, jediný kto ho kvôli tomu uzemňuje je Chidori, ovšem ránou do ksichtu. Počas anime si vytvorí aj špečialný bojový stroj, ktorý bude vyzerať ako medvedík a jedine čo bude hovoriť, budu slova jeho názvu, čiže Fumoffu.

 

 

Môj názor + Hodnotenie


Odporúčila mi to priateľka, kedže som videl len Full Metal Panic i keď už strašne dávno, celkom ma zaujímalo čo sa jej na Fumoffu tak páčilo. Po pár dieloch som už vedel, že som tomu prepadol, tak dobre som sa nenasmial ani nepametám. U mňa je to najlepšie komediálne anime, aké som kedy videl. Sosuke tam bol najlepší, jeho nezvyčajne riešenie problémov bolo k popukaniu. Ani som sa nenazdal a bol koniec, malo to len 12 dielov, ale bavil som sa od začiatku až do konca. Preto som sa rozhodol, že tomúto anime dám plné hodnotenie, čiže u mňa 10/10.



Prístupov 5738
Kvalita článku
(77,5%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Charlotte (anime) - recenzia
[ 7.7.2016] (príspevkov 1)
Zopár anime recenzií, part 2
[ 31.1.2013] (príspevkov 2)
Battlefield 3
[ 15.7.2012] (príspevkov 4)
Zopár anime recenzií
[ 14.7.2012] (príspevkov 10)
Čo je to sloboda ?
[ 13.7.2012] (príspevkov 1)